De Vierdaagse van 2018 is voorbij
Graag tot volgend jaar!

Je doet het zelf en voor jezelf

7 juli 2010om 14:52 uur

 

Het eerste startschot klinkt in de vroege Nijmeegse ochtendlucht. Hier hebben jullie naar toe gewerkt. Veel kilometers in de benen, mogelijk de ervaring van een kleine blessure rijker en vooral heel enthousiast. Hierin ben je begeleid vanuit Via Vierdaagse met tips en schema's en je omgeving, zowel thuis als de maatjes tijdens de tochten, heeft je door steun vleugels gegeven op moeilijke momenten. Dit mag niet, nee, dit kan niet mislukken, toch?!

Goede reden
Maar laten we even terugkijken naar de redenen om mee te doen? Die zullen heel uiteenlopend van aard zijn. De een loopt voor de gezelligheid, de ander om 'vadertje tijd' te laten zien dat je nog meetelt, weer een ander vanuit een weddenschap of om die levensstijl op het goede spoor te zetten. Wat de reden ook is, het is jouw reden en dus een goede. Om die droom te verwerkelijken en grip op de zaak te krijgen heb je je bij Via Vierdaagse aangemeld, een bewuste keuze en een goede start. 

Via Vierdaagse wandelaar versie 2010
In het begin is het soms zwaar geweest, maar gaandeweg is het steeds leuker geworden. Je hebt vragen gesteld op het forum, artikelen gelezen en je hebt je misschien herkend in de commentaren van anderen. Al deze informatie heb je opgezogen en daar heb je iets mee gedaan op een manier die voor jou werkt. En hier staat ie dan: de Via Vierdaagse wandelaar versie 2010! Een uniek product, gedreven maar vooral zelfstandig, verstandig en 'in control'. Langzaam maar zeker ben je een beetje anders in het leven gaan staan.

Neem verantwoordelijkheid
En hoe nu verder? Precies zoals je tot nu toe gedaan hebt. Je neemt je verantwoordelijkheid voor je tocht, vergaart informatie en advies maar laat je niets op de mouw spelden. Wat een ander doet is zijn zaak, jij hebt je zaken op orde en je doelen bepaald. Pas je tenue, tempo en de 'inwendige verzorging' aan aan de omstandigheden, laat je niet verrassen door een onnauwkeurigheid in weersvoorspellingen. Bepaal zelf of je de wachttijd in verhouding vindt staan tot de ernst van de blessure of dat je doorloopt naar de volgende post.

Eigen schuld
Al deze beslissingen neem je zelf en je bent aan niemand verantwoording schuldig en kunt ook niemand ergens de schuld van in de wandelschoenen schuiven. Ook een moedig besluit om niet verder te gaan kan dus met net zoveel trots worden genomen als dat kruisje straks kan worden gedragen.

Categorie: Lichaam & geest

 

Via Vierdaagse was niet mogelijk geweest zonder:
  • 4Daagse
  • Albron
  • NGS
  • De Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) is er voor alle wandelaars
  • Rode Kruis