De Vierdaagse van 2018 is voorbij
Graag tot volgend jaar!

"Mam, ik loop volgend jaar met je mee"

De laatste dag van de Nijmeegse Vierdaagse. Nadat mijn moeder hem vorig jaar voor de eerste keer gelopen had, kon ik niet achter blijven om mijn moeder voor het eerst in te halen op dit geweldige evenement. Het laatste stuk liep ik met haar mee, ik keek mijn ogen uit en dacht als 19-jarige, ik moet dit ook kunnen! Toen we samen de finish naderde vertelde ik haar: ‘Mam, volgend jaar loop ik met je mee.’

Januari 2016
Waarvan ze dacht dat dit een dronken uitspraak was, werd bijna waarheid. Met mijn goede gedrag zat ik in januari 2016 om 08:00 uur met smart te wachten totdat ik kon inschrijven. De lijnen gingen open, Milou schreef zich in en … ze mocht meedoen!

Juni 2016
Na maanden lang getraind te hebben tot de 40 kilometer, was ik er klaar voor. Ondanks dat sommige van jullie misschien denken dat ik een ’20-jarige snotneus’ ben die het toch wel haalde, was ik ervan overtuigd dat je de kilometers van te voren gelopen moet hebben, ongeacht of iemand sportief is of niet. De meningen zijn hierover verdeeld en dat is goed.

Een maand voordat ik zou verschijnen aan de start van de Nijmeegse Vierdaagse, sloeg het noodlot toe. Na een gezellige avond brak ik mijn teen. Allereerst nog 2 dagen mee doorgelopen, vervolgens naar het ziekenhuis. De teen was flink gebroken, gezet en ik ging met een gipsvoet naar huis. Prognose was 3 weken, als dit echt zo was geweest, lag er nu een Nijmeegse Vierdaagse kruisje op mijn nachtkastje.

Aangezien mijn teen verkeerd gezet was, was er maar één mogelijkheid en dat was een operatie, met daarna een gipsvoet van 6 weken. Tranen liepen over mijn wangen, daar ging mijn kans om dit samen met mijn moeder te doen. Twee weken voor het ongeluk de 40 kilometer gelopen wat ècht lekker ging en nu dit…

Januari 2017
Maar dit jaar gaat het zeker lukken! Om goed voorbereid te starten, schreef ik mij in voor Via Vierdaagse. Ik hoop de komende tijd een inspiratiebron voor jullie te zijn, ongeacht mijn leeftijd. Het is een zwarte strijd, zowel voor een 21-jarige als een 50-jarige.

Vergeet tijdens het trainen niet dat je het voor de lol doet, het is geen wedstrijd. Loop je eigen tempo, zorg voor goede schoenen en geen gekke dingen doen net voordat de Nijmeegse Vierdaagse begint!

Een sportieve groet en tot snel,

Milou Toussaint

Via Vierdaagse was niet mogelijk geweest zonder:
  • 4Daagse
  • Albron
  • NGS
  • De Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) is er voor alle wandelaars
  • Rode Kruis