De Vierdaagse van 2018 is voorbij
Graag tot volgend jaar!

Ik ben er klaar voor

De allerlaatste blog voordat we met zijn alle er tegenaan gaan! Ik ben 10 dagen op vakantie geweest en heb heerlijk rust genomen om mezelf meer dan 100% te geven voor de Vierdaagse Nijmegen, want wat wordt het een feest!

Drie weken geleden liep ik samen met mijn moeder de 40 kilometer. We startten om 7 uur ’s morgens. Het was heerlijk weer, niet te warm, niet te koud. In tegenstelling tot volgende week, want het wordt warm! Ik schrok bijna toen ik de weervoorspellingen las, maar alles beter dan regen!

Pantykousjes

Mijn moeder doet altijd eerst pantykousen over haar voeten en vervolgens doet zij hier een katoenen sok overheen. Er zijn veel tips en tricks om te zorgen dat men blaarvrij loopt. Persoonlijk geloof ik daar allemaal niet in. Ik heb een goede wandelsok van de Hema en een goede schoen en daarop moet ik het doen. Als je blaren krijgt dan is dat maar zo, maar je moet door!

Gedragen

Wat ik heb gemerkt tijdens onze 40 kilometer loop, was dat lopen vooral een ‘mind-fuck’ is. Normaal sport ik in de sportschool 1,5 uur en dan ben ik voldaan en is mijn lichaam op. Met lopen verbrand je veel calorieën, maar je houdt het langer vol. Wees er dus van bewust dat je, als je 40 kilometer gaat lopen zoals ik, zeker 9 uur onderweg bent! Ik sta dinsdag ochtend ‘laat’ aan de start en zet die knop om. Het trainen van de afgelopen weken vond ik saai, niemand moedigde je aan. In Nijmegen is dit een wereld van verschil, heb ik me laten vertellen door mijn moeder. Je wordt gedragen door de mensen!

Heerlijk op de bank

Toen we tijdens onze 40 km training aankwamen in Den Haag hebben we heerlijk genoten van een lekkere lunch, even lekker geshopt en toen weer aanstalten gemaakt om terug te keren naar huis. Helaas konden we niet teveel shoppen, omdat we alles weer 20 kilometer mee terug moesten sjouwen. Wat was het heerlijk om, eenmaal thuis aangekomen, even op de bank te zitten!

Mijn tips

Nog een tip. Als je gaat douchen na het lopen, zorg dan dat je na het douchen je voeten even afsproeit met koud water. Zorg ook dat je volgende week genoeg eten en drinken bij je hebt tijdens het lopen en vergeet je niet in te smeren! Zorg tevens dat je geniet van de entourage in elke stad en dorp, wat het is een feest wat we gaan meemaken!

Veel succes!

Ik wens jullie heel veel succes deze week! Misschien dat ik sommigen nog zie bij het KWBN Pluspoint tijdens het nuttigen van een pasta of een soepje.

Ik heb met plezier verslag gedaan van mijn ervaringen en hoop dat jullie mijn blogs met plezier hebben gelezen.

Liefs,

Milou

Via Vierdaagse was niet mogelijk geweest zonder:
  • 4Daagse
  • Albron
  • NGS
  • De Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) is er voor alle wandelaars
  • Rode Kruis