De Vierdaagse van 2018 is voorbij
Graag tot volgend jaar!

Lopen met een doel!

Na een aantal bloedstollende en spannende maanden weer een blog. Deze afgelopen periode heb ik me vooral bezig gehouden met mijn afstuderen. Ik moest een scriptie schrijven voor mijn tweejarige HBO, ‘dat deed ik er ook nog wel even bij’. Na een aantal kilo’s extra erbij hebben gegeten van de stress, geen tijd te hebben gehad om te trainen en een aantal pukkels rijker kan ik officieel zeggen dat ik afgestuurd ben met een dikke 8!

Doel

Vervolgens dacht ik, de Vierdaagse! Opeens komt het dan ‘eng’ dichtbij als je even ‘vergeten’ bent om te trainen. Trainen met een doel vind ik het fijnste. Een leuke stad, een leuk restaurant om even te lunchen met mijn moeder geeft mezelf een overwinning. Mijn vriend moest laatst voetballen in een bepaalde stad voor een bepaalde cup. Ik zei tegen mijn moeder: ‘Zullen we anders weer eens gaan lopen?’ Zo gezegd, zo gedaan. De wandelschoenen gingen weer aan en GAAN! Het weer was fantastisch, een laag liggende zon die best wel scherp en warm was.

Water

Tip! Zorg dat je echt genoeg drinkt. Ik ben zelf iemand die veel drinkt in de winter en juist niet in de zomer. Heel apart, maar iedereen heeft zo zijn gebruiksaanwijzing. Het is echt heel erg  belangrijk dat je genoeg drinkt, ook bepaalde dranken waar juist suikers inzitten op je op de been te houden! Water is natuurlijk ook altijd goed! Als je dit niet doet ga je uitdrogen en zal je klachten krijgen zoals duizeligheid, misselijkheid en misschien kunnen flauwvallen. Tenslotte gaan we er natuurlijk vanuit dat het weer een fantastisch week wordt met fantastisch mooi weer, want dat was het zeker de afgelopen jaren!

Alvast enkele tips:

 Je kunt nu al zien wanneer je moet starten. Dit zijn altijd 2 late en 2 vroege. Als jij vroeg-laat-vroeg-laat hebt en je wilt het andersom, regel dit op de Wedren. Hier kan je kaarten met elkaar ruilen, zodat je de tijden hebt die je zelf prettig vindt! Ik heb zelf de laat-vroeg-laat-vroeg. Dit vind ik ideaal, omdat ik dan vroeg binnen kom op de allerlaatste dag, als ik die haal! ;)

Houd er rekening mee dat je voldoende eten en drinken meeneemt. Je kunt tenslotte niet 30, 40 of 50 kilometer op je reserves lopen. Tijdens de routes zijn verschillende punten waar je je flesje kan vullen en kan toiletteren!

Zorg dat je op tijd je rust neemt en niet te lang! Houd er ook rekening mee dat je niet de enige bent die de Vierdaagse loopt! Je zal dus (vaak) niet je eigen looptempo kunnen lopen! Pas je aan, zoals iedereen en loop met een lachJ

Ik ga mezelf alvast klaar maken voor aanstaande zondag. Dan loop ik samen met mijn moedertje de 40 kilometer, de laatste test voordat ik heerlijk 11 dagen ga genieten in Zakynthos met mijn vriend. Vervolgens ga ik knallen op de Vierdaagse Nijmegen! Ik zal in mijn laatste blog een uitgebreid verslag geven over mijn ervaringen tijdens de 40 kilometer en ik hoop jullie allemaal te zien op de Wedren!

Een sportieve groet,

Milou Toussaint

Via Vierdaagse was niet mogelijk geweest zonder:
  • 4Daagse
  • Albron
  • NGS
  • De Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) is er voor alle wandelaars
  • Rode Kruis