De Vierdaagse van 2018 is voorbij
Graag tot volgend jaar!

Hinkeliens weg naar Nijmegen

Ritme en structuur gevonden

"Eindelijk ben ik gestructureerd bezig en dat is maar goed ook, want de Vierdaagse is al over een maand! Om te beginnen wandel ik nu ook door de week. Twee avondwandelingen van zo’n 10 kilometer per keer. Zo ontdek ik mijn woon- en werkplaats Amsterdam. Om mijn algemene conditie op peil te brengen, loop ik elke ochtend een rondje hard en doe ik thuis dagelijks oefeningen om mijn buik, heupen en rug te versterken.

Ook belangrijk: ik heb nieuwe wandelschoenen gekocht. Zoals ik vorige keer schreef, liep ik op hardloopschoenen. Daar heb ik nog eens even goed naar gekeken en volgens mij waren die toch niet stevig en waterdicht genoeg. Ik ben nou eenmaal een zwemster, niet gewend aan wandelen, dus ik denk dat mijn voeten wel wat extra support kunnen gebruiken. Ik heb me dus goed laten voorlichten en de nieuwe schoenen zijn inmiddels ook ingelopen.

Op die schoenen ga ik komend weekend 45 kilometer lopen, samen met oud-volleybalsters Francien Huurmans en Jettie Fokkens, die ook meedoen aan Via Vierdaagse. Ik vind het super spannend, want zo ver heb ik nog nooit gelopen. Het gaat om een trainingsmars van de politie. Om 5.00 uur ’s ochtends verzamelen en dan een flinke ronde rondom Amsterdam. Helemaal zoals het straks tijdens de Vierdaagse ook gaat.

Ik heb er echt ontzettend veel zin in, want er doen volgens mij vrij veel mensen met Vierdaagse-ervaring aan mee. Hoop dat ik dit weekend helemaal word ingewijd in het Vierdaagse-gebeuren en dat ik nog heel veel goede tips krijg. Ik heb inmiddels wel een slaapadres in Nijmegen, maar ik heb nog geen idee hoe het werkt met de inschrijving en start of hoe ver alles uit elkaar ligt.

De tijd vliegt, maar ik ben blij dat ik nu ritme en structuur heb gevonden. Er zijn genoeg mensen die tegen me zeggen: ‘Joh, dat ga jij toch makkelijk redden; er zijn mensen die de Vierdaagse volledig ongetraind uitlopen.’ Maar ik heb nog nooit 40 kilometer gewandeld, laat staan vier dagen achter elkaar. Ik denk dat er het nodige afhangt van de omstandigheden waaronder je wandelt en dat iets heel kleins je dan kan opbreken.

Natuurlijk wil ik onderweg niet opgeven, dat is mijn eer te na. Maar wandelen is niet mijn sport, ik ben er niet mee opgegroeid, dus ik vind het echt wel bijzonder en spannend dat ik aan de Vierdaagse ga meedoen. Ik ga dus volop door met mijn doordeweekse avondwandelingen en in de weekenden nog een paar stevige tochten maken. Dat kan gelukkig ook, omdat het hoofdprogramma van mijn werk vorige week is afgesloten."

Amsterdam, 17 juni 2016

Via Vierdaagse was niet mogelijk geweest zonder:
  • 4Daagse
  • Albron
  • NGS
  • De Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) is er voor alle wandelaars
  • Rode Kruis