De Vierdaagse van 2018 is voorbij
Graag tot volgend jaar!

Hinkeliens weg naar Nijmegen

Met vertrouwen richting start


"Nog maar tien dagen te gaan, maar eerst nog even terug naar waar ik de vorige keer was gebleven: mijn oefenmars met de politie van Diemen naar Monnickendam en weer terug. Om 5.00 uur op, 45 kilometer op basis van een strak tijdschema, met in totaal maar 45 minuten rust. Ik vond het heel erg zwaar, vooral de laatste 8 kilometer. Je blijft wel lopen, maar het gaat niet meer allemaal zo vanzelf als in het begin.

Voor mij héél goed om te ervaren hoe belastend lopen op die manier kan zijn en dat het dus echt ontzettend belangrijk is om goed te trainen. Het weekend erna heb ik dus opnieuw om 5.00 uur mijn wekker gezet en ben ik in mijn eentje op pad gegaan voor een tocht van 35 kilometer. Binnen drie uur had ik de eerste helft achter de rug en heb ik heel tevreden op een bankje een boterham zitten eten. Ook daarna was het nog goed te doen en dat heeft me veel vertrouwen gegeven. Ik kan langere afstanden lopen, ook in mijn eentje als het moet!

Sindsdien heb ik met verschillende mensen alleen nog kortere rondes afgelegd. Allemaal in mijn woonplaats Amsterdam. Rondje Sloterpark, rondje roeibaan, dat soort werk. Deze week nog één keer, misschien ook nog op zondag, maar verder wordt het vooral mentale en praktische voorbereiding. Hoe laat moet ik waar aanwezig zijn en wat neem ik allemaal mee?

Kennissen hebben me een slaapplaats aangeboden, echt super. Ik ben ze enorm dankbaar voor die gastvrijheid. Ze wonen 2 of 3 kilometer van de Wedren en ik ga op de fiets heen en weer. Een mooie warming-up en cooling-down, waarbij ik dan even hele andere spieren gebruik dan tijdens het wandelen. Van Via Vierdaagse heb ik inmiddels ook de button en munten voor het KWBN Pluspoint ontvangen, dus een goede rust met maaltijd zijn ook geregeld.

Gisteren ben ik nog wel even heel erg geschrokken. Ik was een kast in elkaar aan het zetten en toen viel er een kastdeur op mijn teen. ‘Oh nee’, schreeuwde het van binnen, ‘het zal toch niet?’ Maar gelukkig viel het allemaal mee. Ik ga verder heel voorzichtig zijn met mezelf, want ik moet natuurlijk wel mijn huidige staat zien te behouden.

En ja, over tien dagen is het dan zover. Vorige week heb ik een bezoekje gebracht aan mijn logeeradres. Reed ik bij Nijmegen over die brug, zag ik al die bomen, zo’n mooie groene omgeving. Dacht ik: ‘Yes, hier wil ik nou echt zo snel mogelijk lopen.’ Ik heb er echt ontzettend veel zin in; zie jullie op de Wedren!"

Amsterdam, 11 juli 2016

Via Vierdaagse was niet mogelijk geweest zonder:
  • 4Daagse
  • Albron
  • NGS
  • De Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) is er voor alle wandelaars
  • Rode Kruis