De Vierdaagse van 2018 is voorbij
Graag tot volgend jaar!

Startbijeenkomsten

Informatie en looptraining in de regio

Een belangrijk onderdeel van Via Vierdaagse zijn de startbijeenkomsten. Na ontvangst met koffie en thee begint elke startbijeenkomst met een informatief gedeelte. Je krijgt onder andere uitleg over de opbouw en intensiteit van het trainingsschema, het gebruik van Facebook en andere Via Vierdaagse-onderdelen. Daarnaast ontvang je praktische informatie over kleding, schoenen en deelname aan de Vierdaagse Nijmegen. Tijdens deze bijeenkomst krijgt iedere deelnemer ook de unieke Via Vierdaagse sportcap uitgereikt. 

Wandeltraining in de buitenlucht

Een belangrijk onderdeel van de startbijeenkomsten is een praktijktraining in de buitenlucht. Die wordt verzorgd door een gediplomeerde wandeltrainer. Tijdens de training ligt de nadruk op het bepalen van het juiste wandeltempo en een goede looptechniek. Je voert ook een intervaloefening uit, die je vervolgens thuis in je eigen training kunt toepassen, samen met de andere oefeningen die je in het trainingsschema terugvindt. Variatie in training is nodig om zo goed mogelijk voorbereid aan de Vierdaagse Nijmegen te kunnen beginnen. Tussen de bedrijven door kun je natuurlijk kennismaken met andere Via Vierdaagse-deelnemers en mogelijk een trainingsmaatje vinden. Op de meeste locaties kun je ook aan een groepswandeling mee doen. Ideaal dus om alvast je vragen en kennis te delen met andere debutanten. 

Data en locaties

Bij inschrijving voor Via Vierdaagse kan je jezelf ook direct aanmelden voor één van de startbijeenkomsten. Zodra deze data bekend zijn, dan maken wij hier melding van. 

Via Vierdaagse was niet mogelijk geweest zonder:
  • 4Daagse
  • Albron
  • NGS
  • De Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) is er voor alle wandelaars
  • Rode Kruis